28 Mayıs 2020 Perşembe

Hymn of Death



Adı: 사의 찬미 / Saui Chanmi 
Bilenen Diğer Adları: Praise of Death / Hymn of Death 
Tür: Dram, romantik, dönem 
Bölüm Sayısı: 6 (yarım saatlik 2 bölüm arka arkaya)
Yayınlandığı Kanal: SBS 
Yayınlandığı Tarihler: 27.11.2018 - 04.12.2018
Yayınlandığı Günler: Pazartesi - Salı 22:00 


Oyuncular: 
  • Lee Jong Suk / Kim Woo Jin


  • Shin Hye Sun / Yoon Sim Duk 


OST: 

1. Only My Heart Knows - 가슴만 알죠 So Hyang
2. Stay With Me - Song Ha Ye
3. Falling In Love - Heen 





          Gerçek karakterlere dayanan 1900'lerin başında; Japon sömürgesi altındaki Kore 'de geçen hüzünlü bir öykü Hymn of Death.
          Eminim bir çoklarınızın izlediği sadece benim geç kaldığım bir yapım. 

           Kore'nin ilk kadın Soprano*'su Yoon Shim Deok ile Kore'nin modern tiyatro öncülerinden sayılan, ardında bir çok eser bırakmış Kim Woo Jin'in aşk hikayesini izlediğimiz 3 bölümlük bir SBS dizisi olarak karşımıza çıkıyor hikaye. 
 vokal tanımlı müzikte en tiz kadın veya
 genç erkek çocuk sesine verilen teknik bir isimdir.

Ölümün ardına bıraktığı, Japonya'da kaydedilen ve yakın zamanda blogmunda çevirisini yaptığım diziye de ismi veren şarkıyı da mutlaka dinlemenizi tavsiye ediyorum. Sadece sözlerinde derin anlamlar için değil Kore Tarihi'nin de ilklerinden sayılan bir eser. 



           Daha önce aynı hikaye 1959 yılında ve 1991 yılında film olarak da izleyici ile buluşmuş.  
Gerçek hikaye olmasından dolayı izleyen herkesi etkileyen bir yapım.
Ülkelerinin sömürge altına alındıkları zor dönemlerde, bir de aşk ile hayatları daha da zorlaşan bir çiftin,29 yaşındaki yürek dağlayan sonları.

           Bugün 29 yaşında olan bizlerin; hayatın ne kadar zor olduğundan şikayet edişimize sert bir cevap niteliğinde aynı zamanda bence. 

           Çaresiz bir ortamda çaresiz bir aşka tutulan, hayatın onlara yükledikleri sorumlulukların ağırlığına dayanamayıp tükenen karakterlere Lee Jong Suk ve Shin Hye Sun can veriyorlar dizide. 

           Lee Jong Suk'un dizide rol almak için çok istekli olduğu bir yapım. Para konusunda kendini garantiye almadan direk projeye dahil olduğuna dair biz yazı okumuştum. Ancak dizi çekimlerini yapılınca duygu eksikliği hisseden aktörümüz bunu instagram hesabında paylaşınca; küçük çaplı bir eleştiri yağıyor kendisine. Bir yanda küstah, kendini beğenmiş diye hayıflanırken, diğer yanda haklı diye destek verenlerde oluyor. 

Bu bilgiler ışığında; finalin daha çarpıcı olmasını bekleyen ben biraz eksiklik hissettiğimi söylemek istiyorum. Dizinin başında final sahnesi ile başlayan dizi zaten sonunu bildiğimiz bir hikayeye bizi hazırladığı için değil; finalin her yapımda izleyici doruk noktasına taşımasıni beklendiği için öyle olduğunu düşünüyorum. 
Bir çok final sahnesi ile başlayan yapım izledik. Ama son sahne bildiğimiz halde bizi duygusal olarak yıkabilmişti. Final durağan kalmıştı hikayeye göre kısaca. 

Yine de gerçek olan bu aşkın hikayesini mutlaka izlemelisiniz. "Aaa aşk diye birşey varmış ve birileri bir yerlerde herşeye rağmen sevebilmiş" diyebilmek için.:)

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder