20 Nisan 2021 Salı

Forgotten



Adı: Forgotten / Night of Memory
Orijinal adı: 기억의 밤 / Gieokui Bam
Yönetmen-Yazar: Jang Hang Jun
Süre: 109 dakika
Tür: Gizem, gerilim
Vizyon Tarihi: 29 Kasım 2017

Oyuncular: 

         Konusu: Yüksek derece anksiyetesi olan ve ilaçlar  ile normal hayatına devam edebilen bir son sınıf öğrencisi, ailesi ile birlikte yeni evlerine taşınır. Evin abisi o gece yabancılar tarafından kaçırılır ve eve geri döndüğünde hiç birşey hatırlamadığı söyler. Birşeyler eskisinden farklı ve garip görünmektedir. Bir şekilde içi rahat etmeyen küçük kardeş olayın peşine düştüğünde gerçeğin acımasızlığı ile yüzleşecektir. 

   


          Genelde her yerde yazan konuyu olduğu gibi alıp yazmam bilirsiniz. Ama bu kez film için yazabileceğim cümleler herkes ile yanı olacak konudan bahsederken. Çünkü filmimiz gizem filmi olduğu için izlemeye başlamadan önce izleyici ancak bu kadarını bilmeli. Yoksa filmin kendisini anlatmaktan başka bir çare bırakmıyor senaryo. Tavsiye ederken izle diyebiliyorsunuz ancak karşınızdakine. Onun haricinden söyleyeceğiniz her bir cümle büyük spoiler olabilecek potansiyele sahip. 

          Filmin ilk yarısı inanılmaz gerilim. Bunda en büyük etki müzikler. Ben filmi izlerken filmi izlemeyen ama yanımda oyun oynayan kardeşim bu ne biçim müzikler be ben gerildim burada, ne abartmışlar diye tepki verdi. O yüzden benim gibi aşırı korkak insanlar için ilk yarı epey tedirgin edici, zamanla gerilimin yerini gizem alıyor neyse ki, merak ediyorsunuz gerilmekten ziyade. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder