1 Şubat 2019 Cuma

Producer

           Bugün 2015 yılına ait KDrama severler tarafından görmesi gerekenden daha az değer gören bir dizi ile birlikteyiz sevgili çingular.


         Senaryosundan, hikayesinden önce başarılı başrol kadrosu ile dikkat çeken dizimiz The Producers. 2015 yılında KBS2 kanalında yayınlanan dizimiz Kore'de çok sevilmiş ve iyi reytingler almış. Ama bizde çok değerinin anlaşıldığını söyleyemeyeceğim. Oyuncu kadrosundan ötürü her zaman izlemek istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir yapımdı. Konusu önemli değil hatta ilgi çekici değildi ne yalan söyleyeyim. Başrol kadrosunun başarılı dizileri olduğunu bildiğimden seveceğim bir yapım olacağını düşünüyordum.
         Tabi ki haklı çıktım. Kim Soo Hyun'un askere gitmeden önceki son drama projesi olma özelliğini taşıyan dizimiz hikayesinden ziyade verdiği mesajlarını ile başarılı bir yapım gözümde. İzleyicinin ağırlık verdiği kısım çiftlerin seçimleri, aşk olsa da  dizinin anlatmak istediği prodüksiyonun arka tarafıydı. Sürekli romantik komedi izliyoruz zaten. Bu tarz yapımlara daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünmekteyim. Kaldı ki dizi prodüksiyonu anlatırken aşkla arkadaşlıkla öyle güzel süslemiş ki hem eğleniyor hem seviyorsunuz diziyi. Ben çok başarılı buldum. Elbette romantik komedi olarak değerlendirirsek klişe bilinen bir romantizm var. Ama dediğim gibi dizide asıl anlatmak istenensahne arkası olaylar.
          Kore dizilerinin bu denli sevmemdeki sebep en kötü karakteri bile sonunda şu sebepten kötü diyerek insani yanlarını izleyiciye gösterip herşeyi tatlıya bağlamalarıydı ki bu dizide tam olarak o dizilerden biri. Bu sebeple olsa gerek diziyi daha çok sevdim.
          Dediğim gibi dizinin en önemli noktası başrol kadrosu. Dizilerinden çok filmleri ile ön plana çıkan başarılı oyuncu Cha Tae Hyun, romantik komedilerin en güvendiğimiz ismi Gong Hyo Jin, son yıllarda yıldızı acayip parlayan Kim Soo Hyun, elimizde büyümüş güzel sesli IU ile merak edilesi bir kadro sunuyor görselde dizi. Yetmiyor konuk oyuncuları ile daha da ilgili çekici hale geliyor bölüm bölüm dizimiz. Komedi programlarını anlamamızı, nasıl işlediğini, sanatçıya çizilen imajın gerçek hayatta farklı olduğunu yada küçük bir oyunla en tepedeki adamın bile yerin dibine geçebileceğini anlatan medyanın iç yüzünü aktarıyor bize.
          Kim Soo Hyun zirvedeyken neden böyle bir kadro da yer aldı, 2.adam oldu diye merak edenler olacak içinizde, belki eleştirenler. Bir çok oyuncunun eline geçmeyecek bir fırsat geçmiş diye düşünüyorum ben. Oyunculuk bir meslek ve onu geliştirmek için yıllarını bu işe vermiş başarılı insanlarla çalışmak Kim Soo Hyun için sağlam temeller atmak gibi. Bir anda parlayıp sönen bir yıldız olmaktansa uzunca bir süre parlamasını sağlayacak sağlam adımlarla ilerliyor bence.

Öyle ise dizimizden küçük spoilere geçelim mi?

         Çaylak PD Baek Seung Chan; saf temiz bir yeni mezun. Ama pembe dünyada yaşayan aptal bir insan da değil. Gerçeklerin farkında olan, doğru düşündüğü şeyleri kimseyi düşünmeden söyleyen, kıvırmayı bilmeyen kütük olabilecek kadar dürüst bir insan. Bunun yanında masum çocuksu tarafları olan, sinirlenince toyluğunu belli eden aldığı tatlı intikamları var. Kolayı çalkalamak, çöpleri arabanın aynasına asmak gibi. :D
Ve tabi kendi dünyasında kurduğu eğlenceli hayalleri...



          Cindy her ne kadar böyle söylüyor olsa da Seung Chan'ın kendine özgü havasına kapılıveriyor ve bir çok insanın hayalini süsleyen ünlü bir isim olmasına rağmen karşılıksız bir aşkın içine düşüyor.
          Ne yazık ki Cindy'nin tek derdi bu değil. Dışarıdan süslü püslü görünen bu yıldız, arka planda medyatik olmanın ne kadar zor olduğunu anlatıyor bizlere. Hani şu hep bildiğimiz mevzu var ya ünlülerin ağır şartlar altında çalışmaları, gördükleri haksızlıklar... Hepsini Cindy'nin hikayesinde veriyorlar bize. Gerçeklerin nasıl çarpıtılabileceğini, medya patronlarının ne kadar tehlikeli olduğunu, fanların bir sözle sevdikleri idollere arkalarını dönebilecek kadar tutarsız olduklarını vb. herşeyi Cindy ile görmek mümkün.
          Cindy'e eziyet eden patronunu ise dizinin sonunda tek cümle ile negatif imajını insani sebeplere bağlatıyorlar. Hemde Cindy'nin ağzından. Kaybetme korkundan böyle yapıyorsun anlıyorum cümlesi karşısında gözleri dolan patron ile. (Tabi sadece dizide patron için geçerli bu durum.)Bu yüzden diyebilirim dizi tek cümleyle çok güzel mesajlar veriyor.
         Tıpkı düzenlemenin tanımı gibi...






          Daha iyisi elde edebilmek için iyi olandan vazgeçmek... Arkadaşlığın daha stabil olduğunu bilen bir erkeğin hoşlandığı arkadaşından hoşlandığını manipüle etmesi gibi... Ne olacağı belli olmayan tutarsız aşk yerine, sonuçları kesin olan arkadaşlığı 25 yıldır tercih etmesi gibi. Kaybetme korkusunun insanın nasıl elini konunu bağladığını anlatan ne hoş bir benzetme değil mi?

 

          İnanmazsınız dizide küçük küçük Bromance sahneler bile verdi sonlara doğru. Eğlence programlarına yapılan göndermeler yada benzetmelerde çok güzeldi.
Sorumluluğu kendi üstüne alarak birbirini rahatlatmak için uğraşan sunbe ve maknesi...:D
          Medya dünyası çok sert acımasız bir dünya. Bizim gördüğümüz gibi herşey tozpembe değil, kolay hiç değil. Onu bize anlatan küçük ayrıntılar da vardı satır aralarında. Vahşi bir orman gibi hayatta kalmak için bazen rakiplerinizi yemeniz için kirli oyunlar çevirmelisiniz. Kendi aranızda anlaşıp birilerini dışlamak gibi. Tabi bunu bu kadar sert dille sevilen isimleri kullanarak yapamayacakları için komedi ile harmanlayarak sunmuşlar önümüze.


Hele hele bak sen ne işler dönüyor kamera arkasında...:D

Ne yazık ki her iş kolunun en acımasız ortak noktası. Yalakalık...
          Ve her iş kolunun bir başka ortak noktası hiyerarşik sistemler...

Her gelenin kendisinden bir alttakine büyüklük tasladığı bu sahnede her çalışan eminim kendini görmüştür. Ve amir olmanın verdiği havayı eminin olmayanlar özenmiştir. Çünkü bende amir olduğum günleri özledim bu sahne ile.:)
Lee Seung Ki ssi'yi görmek beni çok sevindirdi. Özellikle o benim imajım, hep iyi olmalıyım diyip etrafta safoş safoş koşturmaları çok tatlıydı. Hiç sinirlenmiyor musun, strese girmiyor musun? sorusuna; "Tabi ki geçen stres atmak için şu kadar bağış yaptık" diye verdiği örnek cümlelerin tükendiği yerdi. :D

         Dizinin aynı zamanda OST'ları çok başarılı bulduğumu söylemek istiyorum. İyi ki izlemişim dediğim bir dizi oldu. Keşke güncel izleseymişim dediğim bir dizi oldu. Yalnız neden 12 bölüm olduğunu bende anlamadım. Çok aceleye gelmiş gibi durmuyordu final, ama herşey tatlı sona bağlanan bir filmin senaryosu gibiydi. Zaten dizide bir film gibiydi benim için.:)


Adı: 프로듀사 / Peurodyusa
Tür: Romantik, komedi,hayattan kesitler
Bölüm Sayısı: 12
Yayınlandığı Kanal: KBS2
Yayın Tarihleri: 15/05/25015 - 20/06/2015
Yayınlandığı Günler: Cuma - Cumartesi 21:15

Oyuncular:
  • Cha Tae Hyun / Ra Joon Mo
  • Gong Hyo Jin / Tak Ye Jin
  • Kim Soo Hyun / Baek Seung Chan
  • IU / Cindy

OST:
Disk 1:
1. You and I 너와 나 (Sen ve Ben) - Taru
2. Love Begins With a Confession 사랑의 시작은 고백에서부터 (Aşkın başlangıcı itirafla olur.) - Soul Cry
3. I Like You 나는 너 좋아 (Ben senden hoşlanıyorum) - Ki Hyun (기현)
4. Because of You 너 땜에 (Senin yüzünden) - Jung Kyul (정결)
5. Palpitations 두근두근 (Tugın Tugın) - Ben
6. And... 그리고 (OST Ver.) (Ve) - Baek Ji Young
7. To Be With You (Seninle olmak) -  Kim Yun Woo
8. Love Begins With a Confession 사랑의 시작은 고백에서부터 (Aşkın başlangıcı itirafla olur.)  - Kim Bum Soo
9. The Two of Us 우리 둘 (Biz İkimiz) - ALi
10. Love Suite 러브스윗 - HEYNE (혜이니)
11. If You Really Love Me 정말로 사랑했다면 - HAELL (하엘)
12. Darling (OST Ver.) 달링 (OST Ver.) - Lee Seung Chul
13. Soul Mate 소울메이트 - Ki Hyun
14. Love Suite 러브스윗 - Sol Ji (솔지) / EXID(이엑스아이디)
15. Spring Snow 봄눈 - Lucid Fall (루시드 폴)
16. TV Show (OST Ver.) Zitten
17. Zigzag Step 지그재그 스텝 - Jang Ji Won (장지원)

Disk 2:
1. When Spring Comes 봄이 되면 -  Choi Il Ho (최일호) and Kim Jae Hyun (김재현)
2. Like Star Coffee -  Kang Mi Yun (강미연)
3. Lolly
4. You're Mine - Choi Sung Ho (최성호)
5. Truly
6. Way to Work (Piyano Ver.) - Park Seung Joo (박승주)
7. After a Long Time - Park Dong Il (박동일)
8. Love, Precisely Love 사랑은 바로 - LOVE Various Artists
9. One Fine Day
10. Your Love - Choi Ga Ram (최가람)
11. Fishbowl - Various Artists
12. And... 그리고 (Enst.)
13. The Two of Us (Enst.) - 우리 둘 (Inst.) ALi
14. Palpitations (Enst.) 두근두근 (Enst.) - Poor Planet (포플래닛)
15. Love Begins With A Confession (Enst.) 사랑의 시작은 고백에서부터 (Enst.)
16. To Be With You (BG) - Kim Eui Suk (김의석)

2 yorum:

  1. Lütfen sonunda kim kimle oluyor söyler misin bunu bilmeden izleyemiyorum böyle bir huyum var maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. spoilerin dibi olmadan olmuyor diyorsun yani:) Yakın arkadaşlık aşka ile süsleniyor diyebilirim senin için sanırım. Başroller birlikte:)

      Sil