17 Şubat 2019 Pazar

Mini Dramalardan Tavsiyeler Vol.1: Three Color Fantasy



          Yeni serimize hoşgeldiniz sevgili çingular.
Bu seri yazımızda başlıktan da anladığınız üzere Mini Dramalar'dan tavsiyelerimiz olacak sizlere... Bazen eleştirirken bazen öveceğiz belki. Kimi zaman çok sevecek kimi zaman sakın izlemeyin diyeceğiz belki. İzledikçe serimiz genişleyecek ve şekil alacak. Tabi ki takipleriniz sayesinde.


         Bugünkü mini dramalarımız MBC'nin 2017 yılına ait Three Color Fantasies serisinin üyeleri.
         Hala tanışmayanları tanıştırmak istiyorum; Beyaz, Yeşil, Altın renkli fantastik temalı aşk hikayeleri ile...

White: The Universe's Star

Adı: 우주의 별이 / Ujuui Byeoli ( Woo Jin'in Byul'ü) (ujin evren, byul yıldız yani Evrenin Yıldızı)
Tür: Fantastik, romantik
Bölüm Sayısı: 6
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayın Tarihleri: 26.01.2017 - 09.02.2017
Yayınlandığı Günler: Perşembe 23:10 (2 Bölüm peşpeşe)

Oyuncular:
Soo Ho / Woo Joo
Ji Woo / Byul

OST:
1. Star Rising at Noon  낮에 뜨는 별 - Soo Ho feat. Remi (레미)
2. The Moment I First Saw  처음 본 순간 Remi (레미)
3. Star Rising at Noon (Enst.) 낮에 뜨는 별
4. The Moment I First Saw (Enst.) 처음 본 순간


          Bu serinin içinde en çok sevdiğim mini drama oluyor kendileri. Diğerleri de güzel ama bunun yeri, derinliği ayrı bende. İzleyiciye verdiği samimiyet bir tık daha fazla belki. 
          Hikayemiz 49 Days ve Goblin gibi diziler ile sevdiğimiz 저승사자 (çosıngsaca) yani İngilizce adıyla grim reaper Türkçe'si ile ölüm meleği bir kızımızın aşkını ele alıyor. "Düşünün sevdiğiniz idollün ölüm günü gelmiş ve sizden onun canını almanız isteniyor. Ne yapardınız?" ile yola başlıyor dizimiz. Sonrasında tadından yenilmez bir aşk öyküsü koyuyor ortaya. Karakterler ile mutlu olup, karakterler ile göz yaşı döküyorsunuz. Böyle yapımlar gerçekten aşk diye bir şeyin var olduğunu hatırlatıyor bize. Sadece herkese karşılaşmak nasip olmaz. 
          Diğer ikisini de izlemeseniz de bunu mutlaka vakit kaybetmeden izleyin derim. Zaten yarım saatlik 6 bölümden ibaret. Sadece 3 saatinizi alacak şahane bir film olarak düşünün. Pişman olmayacaksınız.
          Üstelik bu samimi hikayeyi yazıp yöneten bayan Kim Ji Hyun ssi'yi Splash Splash Love mini dizisinden tanıyoruz. Gerekli mesajı Splash Splash Love 'ı izleyenler aldı. İzlemeyenleri de izlemeye davet ediyoruz.

Green: Romance Full of Life

Adı: 생동성 연애 / Saengdongseong Yeonae
Tür: Fantastik, romantik
Bölüm Sayısı: 6
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayın Tarihleri: 16.02.2017 - 02.03.2017
Yayınlandığı Günler: Perşembe 23:10 (2 Bölüm peşpeşe)

Oyuncular:
Yoon Shi Yoon / So In Sung
Jo Soo Hyang / Wang So Ra


          Çerezlik kıvamında fantastik romantik bir dizi.
Yıllardır kamu sınavına çalışan ama kazanamayan pasif bir insanın öyküsü. Bu pasif insan parasızlığın son noktasına ulaşınca bilimsel bir deneye bulaşır ve bir anda 180 derece değişen bir insan oluverir.
          Yine güzel duygular anlatan güzel bir mini dizi. Ama bence bu serinin en zayıf halkası... Yine de çerez tadında izlemenizi tavsiye ederim.
          Dizinin yönetmen koltuğunda bu yıl izlediğimiz My Secret Terrius dizisinin yönetmeni otururken, yazarlığını hepimizin severek izlediği Hwarang: The Beginning 'in yazarı Park Eun Young ssi üstleniyor. Benim izlememdeki en önemli etken kesinlikle Yoon Shi Yoon'du. Başarılı bir oyuncu gözümde...

Gold: Queen of the Ring 

Adı:  반지의 여왕 / Panjiui Yeowang
Tür: Fantastik, romantik
Bölüm Sayısı: 6
Yayınlandığı Kanal: MBC
Yayın Tarihleri: 16.02.2017 - 02.03.2017
Yayınlandığı Günler: Perşembe 23:10 (2 Bölüm peşpeşe)

Oyuncular:

Kim Seul Gi / Mo Nan Hee
Ahn Hyo Seop / Park Se Gun
Yoon So Hee / Kang Mi Joo


          Her aşkın en büyük belası olan; dış görünüşe verdiğimiz değerlerin anlatıldığı, irdelendiği mini dizimiz. Bu serinin mesaj verme görevini üstlenen kısmı desek yanlış olmaz sanırım diziye. Diğerlerinde alınması gereken yargılar öznel iken; serinin son dizisi daha nesnel bir yargıyı kanıtlıyormuşçasına ilerledi benim fikrimce.
         Herkesin; en önemlisi kendisini kendi çirkin gören kızımızın aşkı sihirli bir yüzükle yakalamasını izliyoruz. Hemde işin sonlarına doğru en yakın arkadaşının sinsiliği eşiliğinde.Yeni nesle yüzeysellikten biraz uzaklaşmayı tavsiye ediyor gibiydi dizi. İzlemenizi tavsiye ederim bu yüzden. Başrol kızımızda kendinizden bir şeyler de bulabilirsiniz belki.
        Özgüven, dürüstlük, kendi içimizdeki güzellikleri fark etme, en önemlisi belki sizinde kıskandığınız insan tarafından kıskanılabilirsiniz mesajlarını ben sevdim. Umarım sizlerde seversiniz
diyen teyze eşliğinde...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder