10 Nisan 2019 Çarşamba

The Light in Your Eyes

          Her açıdan çok güzel olan bir dizi ile karşınızdayım sevgili çingular.

          Herkesin hayata baktığı bir pencere vardır. Sizi birden fazla pencere ile buluşturacak bir dizi The Light in Your Eyes.
          Önceleri karşımıza fantastik, komedi, dram türleri ile çıkıyor dizi. Fantastik olaylar bizi meraklandırıyor, heyecanlandırıyor, hüzünlendiriyor ve sonunda gerçekliğe bağlıyor. Bir dizi düşünün fantastik ama içerisinde gram saçmalık yok, anlayanlara göre tabiki.
Öyle güzel bir final ile bağlıyorlar ki diziyi. Gelmiş geçmiş en iyi fantastik dizi finali.
          Dizi kendi içinde ikiye ayrılmış gibi. Komedi tarafı ve dram tarafı. Komediyi; apsürtlükleri ile eğlencesi ile üstlenen oyuncular bir tarafta, Hüznü; gerçeklikleri ile duygusallıkları göz yaşlarına dönüştüren karakterler bir diğer tarafta. Ve bu iki zıtlık diziyi bir bütün yaparak daha da izlenir kıldı. Çünkü gerçek hayatta böyle değil midir? Yüreğinizde derin yaralar varken de sizi gülümseten anlar elbet olur. Hayat böyledir, acısı ile tatlısı ile yaşamak zorunda olduğumuz ve bir gün bitecek olan ömürlerimiz değil midir?

          Diziyi ilk izleme dürttüm Han Ji Min ve Nam Joo Hyuk idi. İki çok başarılı bulduğum isim olmalarına rağmen, aynı proje de olabilecekleri hiç aklıma gelmemişti. Nasıl bir ikili olurlar merakı diziye başlamamdaki en önemli sebeplerden biriydi.
          Romantik sahneleri pek olmasa da iki oyuncunun şahane bir uyum yakaladığını söylemek isterim. Özellikle dizinin finalindeki hikayesine bakıldığında.

          Ancak Kim Hye Ja için Kim Hye Ja ile yapılan bu dizinin görev bölgesi çok daha farklı ve çok daha derin anlamları olması iyi ki izledim dediğim bir tat bıraktı bende. Zaman gibi çok değerli bir kavramı böyle değerli yapımlarda harcamak gerek aslında.
          Gençliğinizin kıymetini bilin diyen yaşlıları pek anlamayan biz gençler için yapılmış bir dizi; hem bizi eleştiriyor hemde bizlere görsel öğütler veriyor. Saygıyı kaybettiğimizi görmek yürek burkucu olsa da...

          Dizi de en çok takdir ettiğim oyuncular biri Son Ho Joon idi. Bizi çok eğlendiren karakterinin yanında rol aldığı dizileri genel değerlendirdiğimde çok başarılı ve kariyerinde doğru adımlar ile ilerlediğini söylemek istiyorum.

          Herkesin asla spoiler yemeden izlemesi gereken bir yapım. Senaryo çok kaliteli. Vermek istediği mesajlar çok anlamlı. Oyuncular çok başarılı. 10 üzerinden 10 verebileceğim bir yapım.
Bu dizinin kesinlikle filmini yapmalarını öneriyor. Herkesin izleyip büyük ders çıkarabileceği çok önemli bir konu. Filmini yapsınlar herkes izlesin ve öğrensin...

         Lakin bazı kişilere saçma gelmiş, anlamsız gelmiş dizimiz. KoreanTürk'de yaptığım yorumu burada da paylaşmak istedim o yüzden.


         Dizinin finalini eleştiren arkadaşlara da söylemek istediğim bir çift sözüm var. O yüzden diziyi izlemedi iseniz çok ağır spoiler olacağından bu cümleleri okumamanız önemle rica olunur.

Finali bağlantısız ve abartısız bulanlar olmuş.
Fakat ben çok başarılı buldum neden?
           Alzheimer bir zihin hastalığı ve zihin hastaları olmayan olayları olmuş gibi hatırlayabilir. Olan şeyler ile olmayan şeyleri birbirine karıştırabilir. Siz bu konuda hiç bir rahatsızlık çekmediğiniz için bilemeyebilirsiniz. Fakat bunlar imkansız şeyler değil aksine olan şeyler. 
           Düşünün parmağınıza bir yüzük taktınız ve onu düşürüp kaybedeceğinizden endişeleniyorsunuz. Bir kaç gün sonra yüzüğü bulamıyorsunuz. Nerede çıkardığınızı hatırlamıyorsunuz. En son ne zaman parmağınızda olduğunu bile hatırlamıyorsunuz. Sonra zihninizde belli belirsiz bir sahne beliriyor. Sanki yaşanmış hissi ile aa yüzü şurada düşürdüm galiba diyorsunuz. Ama bir kaç gün sonra yüzüğü yatağınızda buluyorsunuz. Aslında hiç yüzüğü çıkarmadınız, siz uyurken parmağınızdan sıyrılıp gitti. Asla düşürmediniz ama düşürmek endişesi yaşadığınız için zihniniz düşürdüğü bir sahneyi hayal ederek size yaşamışsınız gibi hissettirdi. 
           Zihin hastalıkları normal mantık sınırları çerçevesinden çok farklı. O yüzden dizinin finali çok başarılı. Alzheimer sadece anılarınızı silen bir rahatsızlık değil. Zamanınızı sizden geri çalan bir hastalık. Ve sizin yaşadıklarınızı sizden çalarken, bazı anıları manipüle edebilmesi çok kolay. 


Adı: 눈이 부시게 / Nuni Busigye
Tür: Fantastik, komedi, dram
Bölüm Sayısı: 12
Yayınlandığı Kanal: JTBC
Yayın Tarihleri:11/02/2019-19/03/2019
Yayınlandığı Günler: Pazartesi Salı 21:30

Oyuncular:
Kim Hye Ja - Kim Hye Ja
Han Ji Min - Kim Hye Ja
Nam Joo Hyuk - Lee Joon Ha / Kim Sang Hyun
Son Ho Joon - Kim Young Soo (Abi)
Ahn Nae Sang - Baba
Lee Jung Eun (Anne)

OST:
1. Always In My Heart 내 맘속엔 언제나 - Maytree
2. Picnic 소풍 - Hareem 하림
3. I Just Set It Up - Vincent 빈센트
4. Dazzling Days 눈부신 날들 - Nam Se Ra 남새라
5. Get Warm 따스해져 - Jang Duk Chul 장덕철
6. Watercolor 물감 - Kim Hyun Ji

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder