9 Nisan 2019 Salı

Romance is a Bonus Book

            Şu yazımda aslında yazmam gerekeni yazdığım dizi olduğunu düşünmüştüm. Ama finali izleyince bir yazı daha yazmalıyım dedim. İnsanın yüreğinde tatlı bir meltem bırakan bu diziden bir kez daha bahsetmeliyim dedim.

          Bildiğiniz üzere diziye ilk başladığımda çok ön yargılıydım. Konu bana çok sıkıcı gelmiş, ilk bölüm de pek hoşuma gitmemişti. Ama kendimi biraz zorlayıp da 4. bölüme gelince dizinin rengi değişti bende.

          Karakterler çok güzel yazılmış bir dizi herşeyden önce. Oyuncularda o karakterleri hayata geçirirken çok başarılı.
          Dizi bir webtoon uyarlaması ama webtoondan çok daha fazlası. Konu da; bahsedilen yayın evinde çalışan insanlardan çok daha fazlası kesinlikle.
           Sıradan hayatlara bir pencere açıp bakıyormuşsunuz gibi... İzliyorsunuz ama sanki bir kitap okurken zihninizde canlanan satırlarmış hissi bırakıyor sahneler. Aslında bilindik sıradan hayatları, yeniden tasarlanan bir kitap kapağı ile sunuyormuş gibi bir dizi. Bildiğiniz kitaplar; sizi tekrar kendine çekiyor bu kapaklarla ve aslında anlıyorsunuz ki bildiğiniz satırlar başka bir açıdan tekrar yazılmış. Her okuduğunuzda farklı anlamlar keşfettiniz kitaplar aslında bizim çevremizdeki sıradan hayatlar. Dizinin replikleri diziyi anlatıyor kısaca, kitaplar ile mükemmel bağlantılar kurarak.
Bu duyguları uyandırmakta şu şarkının etkisi büyük bu arada...

          Dizinin baş karakterleri Cha Eun Ho ve Kang Dani'den bağımsız gelişen diğer hikayeleri çok güzel ve anlamlı. İnsanların zamanla kesişen yolları, zamanla ayrılan yolları, zıtlıkların bir araya gelişi, birbirine yaslanarak ilerleyen samimiyetlerin yönlerinin şekillenişleri romantik komedi tarzında sunuluyor bize diğer karakterler ile.

          Dizi romantik komedi olduğu için bir çok izleyiciye tatlı bir romantizm havası geçmiş olsa da kariyer hakkındaki mesajları da çok başarılı yapımın.
          İş; hayatlarımızın büyük bölümünü etkileyen bir olgu. Herkes yaşamak için para kazanmak zorunda. Ve para kazanmak belki de dünyadaki en zor şeylerden biri. Gençlik yıllarından olgunluk yıllarına ulaştığı için, bu elinde olmayan bir etken olduğu halde iş hayatına tutunmak için verdiği zorlu mücadele de dizinin en önemli mesajlarından bence. İş hayatı gerçekten de çok acımasız.

          İlanların %40'ında 26 yaşını aşmamış ibaresi görmek can sıkıcı, daha az maaş vermek için ön lisans mezunu personel arayan firma; lisans mezununun işe başvurmasına bile izin vermiyor mesela. Kendi alanınızda iş bulamadığınız için yıllarca basit görevlerde çalıştığınız için deneyiminiz diğer alanda diyip sizi, yapmak istediğiniz işe almıyorlar mesela. Severek çalışacağın bir iş bulmak hele en zoru belki. Çalışıyorsun, işini seviyorsun, ama bu kez insanlar rahat bırakmıyor. İş arkadaşları, üstlerinin baskısı yüzünden istifa eden binlerce insan var her sektörde. Ara verip iş bulmak ise başka bir zorlu yolculuk. Deneyimli olmak sorun, deneyimsiz olmak sorun. Yeterince eğitim almamak suç, eğitim almak suç... Ama bu yangın yeri gibi dumanlı ve korkunç yer; yaşamı idame ettirebilmek için mutlaka bulunmak zorunda olduğunuz bir ortam. İşte görmesini bilenler için bunlara da ucundan değinen bir yapım.

          Demem o ki izlenmeli güzel bir dizi.
Lafı uzatmadan minik spoiler ile yazımızı sonlandıralım en iyisi...


          Dizinin en saçma sahnesi bu ayakkabı sahnesi. Neden?
Gördüğünüz gibi ayakkabı o kadar tahribata maruz kaldıktan sonra şu hali aldı. Ama akşamına kadının ayağına en yeni hali ile döndü.


          Eun Ho'un sevimli Nayana dansını hiç unutmayacağım.
Lee Jong Suk; ilk duyduğumda acaba yanlış projeyi mi seçti diye düşündürmüştü bana ama izleyince fikrim değişti. Attığı bu adım da kariyeri için doğru bir adım oldu. Yeni projeleri için fanları onu 2 yıl beklemek zorunda askerlik görevi sebebi ile.
        Dizinin asıl eğlencesi kesinlikle bu adamdı. Hüzünlü öyküsüne rağmen hayata tutunuşu, insanlara gösterdiği samimiyet, çocuksu tavırları ile bir numaralı karakterim oldu benim CEO. En çok o güldürdü beni. Dizinin sonundaki çift eşleşmesi de beklediğimiz ve bayıldığımız bir ayrıntı oldu üstelik.

Ve işte ütopya... Keşke tüm işe alımlar böyle olsa... Ama imkansız...


Adı: 로맨스는 별책부록 / Romaenseuneun Byeolchaekburok
Tür: Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayınlandığı Kanal: TvN
Yayın Tarihleri: 26.01.2019 - 17.08.2019
Yayınlandığı Günler: Cumartesi - Pazar 21:00

Oyuncular:
  • Lee Na Young - Kang Dan Yi
  • Lee Jong Suk - Cha Eun Ho
  • Jung Yoo Jin - Song Hae Rin 
  • Wi Ha Joon - Ji Seo Joon 
  • Kim Tae Woo - Kim Jae Min
  • Kim Yu Mi - Go Yoo Sun
  • Jı Han Chul - Bong Ji Hong
  • Kim Sung Young - Seo Young A
  • Kang Ki Doong - Park Hoon
  • Park Gyu Young - Oh Ji Yool
OST:
1. The Story I Couldn't See 나는 볼 수 없던 이야기 - Jannabi (잔나비)
2. Rainbow 레인보우 - Rothy
3. All I Do 그대만 떠올라  - Roy Kim
4. I pray - Motte (모트)
5. A Certain Day 어떤 날 - The Black Skirts (검정치마)
6. A Book is You 너라는 책 - Son Ho Young
7. Close I'll Be 너의 모든 기억속에-  Kim Na Young
8. Happy End - SAya (사야), Kim Ki Won (김기원)
9. You’re Beautiful - Will Bug (윌벅)
10. Walking on Sunshine - SAya (사야)
11. Wonderful Power Dance 멋지게 파워댄스 - Kim Ki Won (김기원)
12. Happy End (English Ver.) - Lee Hye Min (이혜민)
13. Walking on Sunshine (English Ver.) - Lee Hye Min (이혜민)

2 yorum:

  1. bu dizide gösterilen kitapların isimlerini de bizimle paylaşır mısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır blogumda yorum görmediğim için çok sevinmiştim ama sorunuz çok zor benim için. Kesin olarak söz veremiyorum ama araştıracağım. Teşekkürler...

      Sil