24 Mayıs 2019 Cuma

Happy Marriage

          Uzun zamandır bir Japon dizisi izlememiştim. Özellikle Yeppudda kapandığından beri diğer uzak doğu dizilerine ulaşmak benim için daha da zorlaştı.

           Anlaşılmalı evlilikler klasik hikayelerden de olsa benim için eğlenceli çerezlik yapımlar olmuşlardır her zaman. Çok ağır yapımlardan sonra kafa dağıtmak için güzel bir reçetedir.

           Happy Marriage 2009 - 2012 yılları arasında yayınlanmış bir manga uyarlaması.

           Gayri meşru çocuk olduğu için aşırı zengin ailesine kabul edilmeyen Mamiya Hokuto; aileye girebilmek ve şirkette görev almak için Takanashi Chiwa ile anlaşmalı olarak evlenir. Oğlumuzun tek derdi şirket iken; kızımız aşk evliği yapmak isteyen fakir ama gururunu kumarbaz babası yüzünden koruyamayan bir genç kızdır.

           Hikaye konu olarak gerçekten çok klasik. Lakin bir Japon yapımı olduğu için gereksiz sahnelerden temizlenmiş özet bir dizi. Sıkmadan kendini izlettiren, aşırı komik olmasa da aşırı dramdan da uzak duran bir yapım.

          Adına yakışır mutlu bir evliliği anlatıyor. Bir önceki neslin yani bizim anne babalarımızın görücü usulü ile evlenip, farklı hayat tarzlarına rağmen; birbirlerine destek olup mutlu bir aile kurdukları gibi kurulan bir aile izliyoruz dizide. Kıskançlıklara, kafa karıştırmak isteyenlere inat ayrılmayan ve birbirini zamanla seven tatlı bir çift.

          Diğer diziler ile karşılaştırdığımızda akıcı olmaktan ziyade durağan bir yapım. Ama geçmişe dair olan olayların bilinmezliği diziye küçük bir merak katıyor. Bu da diziyi bitirmeye teşvik etti beni.


Adı: はぴまり / Hapimari
Türü: Romantik
Bölüm Sayısı: 12
Yayın Tarihleri: 22/06/2016 -31/08/2016 (Çarşamba)
Yayınlandığı Kanal: Amazon Prime
Giriş Şarkısı Everybody Go - Kis-My-Ft2

Oyuncular:
  • Dean Fujioka / Mamiya Hokuto
  • Seino Nana / Takanashi Chiwa

OST:
1.No No No (K. Remix) - Cross Gene
2.Uroko - Hata Motohiro
3.Anata to Zutto - Cana

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder