19 Mayıs 2019 Pazar

Esmerleşen Pembe Dünyalar - Bölüm 2

          Bir çok Kpop sever için FT Island, CN.Blue, BigBang ilk tanıdıkları gruplardandı, ilk göz ağrısı idi belki. You're Beautiful ile hayatıma giren CN.Blue; çok kaliteli bulduğum, yıllarca şarkılarını dinlediğim bir gruptu benim. Lee Jong Hyun'un sesini çok severdim. BigBang'in Fantastic Baby şarkıcı asla eskimeyecek şahane bir hit olarak kalacaktı her zaman. Jong Jun Hyung'un rap'ini de beğenirdim. Ben bile Kpop ile çok alakadar olmamama rağmen, bu kadar etkilendiysem; onları gece gündüz destekleyen, her zaman yanlarında olmaya çalışan, emek veren fanları nasıl yıkılmışlardır tahmin bile edemiyorum. Ama daha acı olanı 2. postaydı. Açıklanmayan diğer isimler kim merakı yayıldı bu sefer etrafa. İnsanlar bilmek istiyordu, körü körüne birini desteklemeye korkuyordu. Çünkü bu dava insan haklarına aykırı davranışların bir davası idi. 

          Daha sonra takip etmeyenlerin bile mutlaka diziler sayesinde dinlediği iki ismin daha bu grupta olduğu çıktı ortaya; Eddy Kim ve Roy Kim. Goblin dizisinin en sevdiğim şarkıların biri You Are So Beautiful da diğer şarkılar gibi elimden kayıp gitti bu isimler yüzünden. Sonra 2Am JinWoon, Super Junior Kangin isimleri patlayıverdi medyada, SM şirketinin bir mankeni ile. Polis bu açıklanan 3 ismin farklı bir Katalk grubunda olduğunu açıkladı ve ifade almalarına gerek olmadığını söyledi. Jong Jun Young onlar ile katıldığı bir program sebebi ile onlara da bir Kakaotalk grubu açmış. Pisliğini her fırsatta, her yere yaymaya çalışmış bu olay ile anlamış olduk. 

          Daha fazla Kakaotalk grupları olması işin içinde daha fazla ünlü var demek ki. Daha fazla sevdiğimiz insanlar bu pisliğin işine karışmış demek ki. Tabi antiler fırsattan istifade sevmedikleri insanları bu skandal ile anmayı ihmal etmediler. Bir çok isim yansıdı haberlere. 
          Sadece o da değil, yıllardır birlikte çalıştıkları grup arkadaşlarına da büyük bir darbe oldu bu olaylar. Herkesin aklına ilk onlar geldi. Sevenleri için; bilip engel olamadıkları düşünceleri bir yanda, umarım bulaşmamıştır dilekleri bir diğer yandaydı. 

          Hal böyle olunca eski sayfalar açıldı, eski programlar izlendi. Zico'nun bir eğlence programında Jung Jun Young ile yaptığı bir altın telefon muhabbeti geldi akıllara. Bu durum otomatikman Zico'yu da bu olayın içine dahil ediyordu. Ama Zico itiraz etti, "ben sadece rehber bakardım". Aklı başında mantıklı insanlar bu açıklamayı asla yemedi. Fakat kendisi hakkında herhangi bir suçlamada polis kanalından gelmedi. Onun beklerken Roy Kim ve Eddy Kim isimleri açıklandı.

          Olay sadece Kpop idollerini kapsamıyordu. Park Han Byul'un kocası, SNSD Yuri'nin abisi de bu grupta yer alıyordu. Utanmaz açıklamaların mimarı bir abiden bahsediyoruz. "Tüm Kore Erkekleri suçlu, bunu herkes yapıyor" deyip olayı meşrulaştırmaya çalışan utanmaz bir abi olarak kalacak her zaman tarihte. Kendi kız kardeşini düşünmeden pislik içinde yüzen insanlar olmaları olayı daha da mide bulandırıcı hale getiriyor ne yazık ki. 

          Suçlular ortadaydı, peki mağdurlar neredeydi? Kadınlar korkuyordu. Emin bile değillerdi başlarına gelenlerden. Ne diyebilirlerdi ki; toplumda dışlanma korkusu, kara lekeyi yüzüne sürme korkusu varken kim ortaya çıkabilirdi?
          İsimlerini gizlenerek ortaya çıktılar. Alınan ifadeler ile konuşmalar, resimler, videolar eşleşince korkunç gerçekler kanıtlanmış oldu. 
          Fanlarının çoğunluğu kadınlardan oluşan bu şarkıcılar, bırakın fanların onlara verdiği değeri önemsemeyi, öz kardeşlerini, annelerini bile düşünmemişlerdi. 

          Olay ne yazık ki sadece Kakaotalk bile değildi. Asıl mesele Burning Sun gece kulübüydü. Asıl hadsizlik, asıl insanlığa yönelik suçlar orada işleniyordu, uyuşturucu, tecavüz, fuhuş... Çıbanın başıydı adeta Burning Sun gece kulübü. 
          Çıban patlarsa içeriden sadece ünlüler çıkmayacaktı. Herkesin dilinde tek bir cümle vardı. "Burning Sun sadece buz dağının görünen kısmı." Arkada politikacılar, ekonomiyi etkileyen büyük şirketlerin CEO'ları var deniliyor iken;

          Birden Park YooChun haberleri patladı medyada. Önce eski nişanlısı Hana, uyuşturucudan tekrar tutuklandı. Sonra uyuşturucu kullanmaya zorlandığını söyledi. Park Yoo Chun açıklama yaptı; "O ben değilim. Gelecekte beni suçlar ise o ben değilim" dedi. Gerçekten kısa süre sonra Hana'nın ifadesi değişti ve Yoo Chun'un ismi verildi. "Yoo Chun her türlü teste, iş birliğine açığım" dedi. İlk test temiz haberleri açıktı. Sonra kanıtları yok etmekten suçlandı; saçını boyamak, tüylerini tıraş etmek sebepleri ile. Sonra ne hikmetse biraz argo konuşacağım kusura bakmayın yoklanmadık yerini bırakmadılar herhaldeki kıl örneği alındı, tekrar test yapıldı ve test 3 haftada sonuçlanacak iken bir hafta içinde sonuçlandı. Önce şirketi, sonra avukatı el etek çekti Park YooChun'dan. Başta kullanmadım diye diretse de, tekrar test isteyeceğim dese de, herkes onu terk edince sonunda kabullendi. Adeta paket yapma hızında tutuklandı ve içeri alındı. 
          İnsanlar ikiye ayrıldı. Yoochun'un masum olduğunu savunanlar, piyon olarak kullanıldığı ve tehdit edildiğini söyleyenler; Yoochun suçlu olduğu için ceza evinde sürünsün diyenler...

          Bir arada Jong Jun Hyung ve Choi Jong Hoon suçlu bulundular ve tutuklandılar. Medyayı ve kamu oyunu farklı olaylar ile bulundurmaya çalışsalar da herkesin gözü hala Burning Sun olayında ve Seungri de idi. 

          Nihayet tutuklanmayı planladıkları haberi alındı. Alaylar edildi sonunda akıl edebildiler diye. Ama dünya da hala saf insanlar var. Hala adalet gerçekleştirilebilir umudu olan insanlar var. Biz o insanlarız işte. Tüm Kore halkına ve diğer Kore severlere asıl darbeyi indirdiler bu hafta. Seungri ve Park Han Byul'un eşi tutuklanmadı. "Mahkemenin kararına saygı gösterip, tekrar tutuklama talep etmeyeceğini" bildirdi polis üstüne. 

          Adalet resmen bir kez daha öldürüldü bir yerlerde. Gelecekte neler olur bilinmez ama dileriz ki suçlular cezasını bulur. 

Peki tüm bu karmaşa bizlere nasıl yansıdı? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder